2000 dni brez nezgode pri delu v podjetju Apnenec

Objavljeno 07. Februar 2014, v razdelku Novice

Dne 24. 9. 2013 je v podjetju Apnenec minilo 2000 dni od zadnje nezgode pri delu, ki je kot posledico terjala bolniški stalež delavca. Na ta dosežek na področju varnosti smo vodstvo podjetja, zaposleni ter vsi zunanji podizvajalci nadvse ponosni saj kaže na pozitiven trend sistematičnega vpeljevanja varnostnih praks v vsakdanje delo in življenje, sledenje varnostni politiki skupine Lafarge ter splošno ozaveščenost zaposlenih o nevarnostih s katerimi se srečujemo vsakodnevno pri vsakdanjem delu, tudi doma.

Podjetje Apnenec obratuje na dveh lokacijah – tovarni in kamnolomu Zidani Most v katerem se je odkopavanje apnenca pričelo že v začetku sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Pod okriljem tedanje Cementarne Trbovlje in kasneje Lafargea družba prevzela odgovornost in skrb za zaposlene ter jo skozi leta konstantno vpeljevala v sistem s t.i. »varnostno politiko«.

Kot se spodobi smo ta trenutek počastili s skromno zakusko v zahvalo vsem, ki so do sedaj kakorkoli prispevali k tem dosežku, kot tudi tistim, ki so svoj pečat v tovarni pustili v preteklosti. V zahvalo in nadaljnjo vzpodbudo so zaposlenim čestitali in izrekli nekaj besed generalni direktor Haimo Primas, tehnični direktor Dušan Škalički, koordinator za varnost in zdravje pri delu Martin Koprivc in vodja proizvodnje Sebastjan Ledinek. Ob spremljavi harmonike pa smo razrezali tudi slavnostno torto.

Naš slogan »pravočasno odkrivanje tveganj za nesrečo in njihovo pravočasno preprečevanje« se je še enkrat več izkazal za dobrodošlega. Upamo in prepričani smo, da smo na dobri poti, da se bo ta trend nadaljeval in se bomo tudi v prihodnje spominjali takšnih ali drugačnih »varnih« trenutkov, z dela pa se domov vračali nepoškodovani.

Dne 24. 9. 2013 je v podjetju Apnenec minilo 2000 dni od zadnje nezgode pri delu

Piles Kalcevita Apnenčeva moka Peščeni agregati